НАПИСАТИ НАМ
структура акаунту Google Adsструктура акаунту Google Ads
13
.
09
.
2024

Структура акаунту Google Ads у 2024-2025 роках: як балансувати між Пошуком, Шопінгом, Рмах, Dem Gen

PPC
ЗМІСТ

Протягом 2023 і 2024 років Гугл вносив багато змін у свої рекламні продукти — розумні торгові кампанії (Smart Shopping) остаточно були видалені, на зміну їм прийшли кампанії з максимальною ефективністю (PMax), розумні стратегії ставок оновились, зʼявилась можливість залучати лише нових клієнтів та інше. 

Команда PPC-спеціалістів Promodo постійно стежить за такими змінами і впроваджує нові функції у власних проєктах. У новому матеріалі ми розповімо, як різні типи кампаній Google повʼязані між собою і як з ними працювати у 2024-2025 роках. 

Пошукові кампанії (Search Campaigns Google Ads)

Пошукові кампанії – це текстові рекламні оголошення, які зʼявляються у пошуковій видачі. «База» для будь-якої пошукової реклами — це рейтинг оголошення (або показник якості, quality score), який включає релевантність оголошення, очікуваний CTR та якість цільової сторінки.

За якими критеріями оцінюється рейтинг оголошення?

Релевантність

  • ключові слова, що відповідають цільовій сторінці бізнесу, та включені до заголовків та описів оголошення
  • наявність call-to-action (заклику до дії)
  • наявність інших унікальних торгових пропозицій, які виділяють ваш продукт або послугу (безоплатна доставка, особливі умови співпраці, обмежена в часі пропозиція і т.д.)
Однак додавати до заголовку чи опису оголошення лише ключові слова — погана стратегія. Для користувачів воно може виглядати не зрозуміти чи недоречно, через що в пошуковій видачі вони можуть звернутися до вашого конкурента.

Очікуваний CTR 

Це показник, який Google обчислює самостійно на основі ваших оголошень, ключових слів та цільової сторінки, щоб визначити, наскільки вони будуть «клікабельними».

Рейтинг якості цільової сторінки
 

Це показник, який Google визначає на основі контенту на цільовій сторінці. Сканування Гугл проводить власними вебботами, зазвичай, сюди потрапляють метадані, які ви вказуєте на сторінці, а також інші HTML-блоки. Тому оголошення має відповідати тому контенту та ключовим словам, які ви вказали на власному вебсайті.

Хоча при проведенні аукціону Гугл враховує й ряд інших факторів, таких як:

  • пристрої, з яких відбувся пошук
  • час доби
  • місцезнаходження користувача
  • історія пошукових запитів та їх контекст

Також Гугл ввів поняття «мінімальний рейтинг» – це показник, за яким визначається, чи будуть показуватися ваші оголошення в пошуковій видачі, чи ні. Вираховуючи мінімальний рейтинг, Google оцінює: якість оголошення, його позицію, сигнали й атрибути користувачів (наприклад, місцеположення або тип пристроїв) та контекст пошукового запиту. 

Щоб виконати вимоги Google стосовно якості оголошень та сигналів й атрибутів користувачів достатньо працювати над якістю та використовувати автоматичні стратегії призначення ставок, такі як «Максимум конверсій» або «Максимальна цінність конверсій». Але залежно від контексту запиту (інформаційний, навігаційний чи конверсійний) та конкуренції у певній ніші — мінімальний рейтинг може сильно відрізнятися. Наприклад, ніша організації весіль буде більш конкурентною, ніж ніша рукоділля та плетіння кошиків.

Це пояснює, чому ваше оголошення навіть попри відсутність конкуренції для показу по окремих запитах може не показуватися взагалі, або ж показуватися, але середня ціна кліку буде високою.

Щоб бути певними, що по ключових словах, які ви плануєте використовувати, також показуються оголошення інших рекламодавців, у Планувальнику ключових слів додайте ще один стовпець до таблиці – Конкуренція (проіндексоване значення). Це показник від 1 до 100, де відповідно 1 – це нульова або ще не визначена конкуренція, а 100 – це наявність великої кількості рекламодавців, які використовують певне ключове слово у власних кампаніях).

Читайте також: Як таргетуватися на конкурентів, не порушуючи правил Google Ads

Пріоритет ключових слів

У 2024 році Google змінив підхід до визначення того, за яким принципом система обиратиме, що саме показати – ключове слово з пошукової кампанії або ж пошукову тему з кампаній PMax. 

  1. Найвищий пріоритет мають ключові слова ідентичні до пошукового запиту користувача.

Наприклад, пошуковий запит «ліцензія на стрибки з парашутом» ідентичний ключовому слову з точною відповідністю [ліцензія на стрибки з парашутом]. Тому він матиме пріоритет над ключовими словами із широкою чи фразовою відповідністю в пошуковій кампанії, а також у кампанії PMax. Також ідентичними вважаються запити з виправленими помилками, наприклад, «ліцензія на стрибок з парошутом».

  1. Другими за пріоритетністю вважаються ключові слова з фразовою і широкою відповідністю, або пошукові теми ідентичні пошуковому запиту.

Пошукові теми зʼявились лише в середині весни 2024 у більшості рекламних акаунтів і використовуються лише в Google Ads PMax кампаніях. Що це означає для рекламодавців?


Наприклад, ви використовуєте ключове слово «купити жіночу чорну сукню»  у фразовій відповідності в пошуковій кампанії та пошукову тему «купити жіночу чорну сукню» в PMax. В такому випадку трафік буде отримувати та кампанія, у якій рейтинг буде вищий або у ключового слова, або у пошукової теми.

Раніше Гугл переконував нас, що PMax не буде «перетягувати» трафік з пошукових кампаній, однак часто відбувається навпаки – PMax кампанії з пошуковими темами, аналогічними ключовим словам з пошукових кампаній, починають приносити більше трафіку, а пошукові кампанії натомість втрачають свою ефективність.

Володимир Томашевський
Senior PPC-спеціаліст в Promodo
  1. Третьою за пріоритетністю є релевантність. ШІ від Гугл постійно проводить аналіз релевантності пошукових тем наявним ключовим словам в акаунті.Для кожного пошукового запиту він враховує контекст пошуку і намагається співставити запит до наявних ключових слів.
  2. Четвертим за пріоритетністю є рейтинг оголошення. Система обере для показу ключове слово з пошукової кампанії або пошукову тему з PMax за найвищим рейтингом.

Кому підійде: будь-якому бізнесу, у ніші якого вже сформований попит на продукт.
Для більшості інтернет-магазинів, які продають товари, пошука кампанія є одним з основних типів кампаній. Однак пошукові кампанії потребують багато уваги до себе – потрібно постійно слідкувати за пошуковими запитами, додавати нові мінус-слова та оптимізувати тексти для високого ROI. 

Кому не підійде: стартапам та бізнесу, які виводять новий продукт на ринок і попит ще не сформований. Для таких компаній може стати в нагоді пошукова кампанія з ключовими словами про власний продукт, створеними власноруч, наприклад, з назвою власного бренду. 

Рекомендації для роботи з Пошуковими кампаніями

  1. Постійно покращуйте ваші заголовки та описи. Підготовка текстів для оголошень в пошуку – це не одноразова задача, а процес, що має повторюватись з певною періодичністю. Як визначити, що час внести зміни? Оцініть оголошення по CTR і можливим комбінаціям текстів – можливо окремі заголовки чи описи дублюють одну й ту ж інформацію, або не є релевантними інтересам вашої аудиторії.

  2. Комбінуйте в пошукових кампаніях використання всіх типів відповідності ключових слів. Наприклад, брендові ключові слова варто додавати у точній або фразовій відповідності, щоб уникнути зайвих витрат на схожі тематичні запити.

  3. Експериментуйте з ключовими словами: оцініть ефективність окремих ключових слів як для пошукових, так і для PMax кампаній. Якщо певні КС краще працюють саме в пошукових кампаніях і постійно приносять конверсії – покращуйте саме пошукові кампанії. Якщо ж результатів в пошуку не вдається досягти – спробуйте додати такі ключові слова в якості пошукових тем для PMax, в той самий час зосередившись на дослідженні нових КС для пошукових кампаній.

  4. Памʼятайте про пріоритетність ключових слів: перед додаванням нової семантики до кампанії подумайте, чи не вплинуть такі зміни на наявні пошукові чи PMax кампанії і як саме.

  5. Тестуйте автоматичні стратегії Google: Максимум конверсій, Максимальна цінність конверсій, Цільовий ROAS або Цільова CPA – обирайте будь-яку з цих стратегій, однак враховуйте ваші цілі та KPI при роботі з ними.

PMax

Performance Max — це це новий вид рекламних кампаній для товарів від Google, заснований на штучному інтелекті. Про всі переваги PMax ми розповідали в окремому матеріалі.

Google Ads PMax кампанії приносять високу окупність інвестицій в маркетинг та значну долю покупок, не потребуючи багато зусиль для оптимізації. Тому вони давно стали основним типом кампаній, який використовують інтернет-магазини. Однак варто знати про те, які фактори напряму впливають на результат у вашому рекламному акаунті і як працювати з кожним з них.

Пошукові теми

В PMax пошукові теми зʼявились у відкритому бета-тесті навесні 2024 року. Пошукові теми для для Google Ads PMax прийшли на заміну спеціальним сегментам на основі ключових слів, однак останні не зникли зовсім.

Їх основна відмінність в тому, що пошукові теми є аналогами ключових слів і використовуються саме в пошуковій мережі, а спеціальні сегменти на основі ключових слів – поза пошуковою мережею.

Чим саме цей тип націлювання є корисним для рекламодавців:

  • дає можливість надати алгоритму Гугл Едс найбільш цільові для бізнесу ключові слова на рівні кожної групи обʼєктів
  • добре працює для бізнесів, які виводять повністю новий продукт на ринок і ще не мають чітко сформованої структури ключових слів в акаунті
  • дає можливість впливати на пошукові запити, за якими буде показуватися пошукова реклама з PMax
  • якщо вказати пошукові теми під час запуску групи обʼєктів, алгоритм в першу чергу буде орієнтуватись на них, а не на контент з вашого вебсайту (dynamic search ads буде менш пріоритетним)
  • дозволяється використовувати назви брендів або брендів-конкурентів

Як працювати з пошуковими темами: радимо спочатку переглянути результати за вашими наявними ключовими словами та визначити, які з них є ефективними і приносять конверсії, а які — ні. Можливо, ключові слова, які в пошукових кампаніях не приносять результату, принесуть результат в Google Ads PMax в ролі пошукових тем.


Або ж навпаки – додайте найбільш ефективні ключові слова в акаунті в ролі пошукових тем, натомість пошукові кампанії зробіть більш експериментальними і шукайте більше нових ключових слів з їх допомогою.

Списки мінус слів на рівні акаунту

Щоб використовувати їх найбільш ефективно, спершу зберіть список з найбільш повторюваних мінус-слів, які є загальними за змістом і підходять для виключення у всіх мережах (наприклад, якщо ви продаєте жіночий одяг, то мінус-слова “чоловічий”, “чоловічі”, “для чоловіків” та інші їх варіації будуть загальними для всіх ваших кампаній).

  • додайте всі можливі варіації цих мінус-слів у відмінках, однині та множині, а також у всіх потрібних типах відповідності
  • внесіть до 1000 мінус-слів на рівень рекламного акаунту
  • таким ви виключите в PMax можливість показувати ваші оголошення по не цільових пошукових запитах

Памʼятайте, що якщо ви додали мінус-слова на рівень акаунту, то додавати їх у тій самій відповідності на рівень окремого списку, кампанії чи групи оголошень не обовʼязково. Детальніше про те, як працюють мінус-слова в Гугл Едс можна прочитати в Довідці.

Виключення бренду для виключення перетину з пошуком

Виключення списків брендів — ще одна функція, яку Google додав у 2024 році. Вона дає можливість зменшити відсоток показів PMax оголошень за вашими брендовими запитами і відсоток перетину показів за брендовими запитами з пошуковими кампаніями. 


Щоб виключити списків брендів на рівні рекламного акаунту потрібно зробити власний список і додати до нього усі потрібні вам бренди. Це можуть бути як бренди товарів, які ви продаєте, або ж навпаки не продаєте, так і назви брендів конкурентів.

Як використовувати виключення брендів в PMax кампаніях:

  • Список з вашим брендом. Варто робити лише у випадку, якщо у вас є окрема пошукова кампанія на ваші брендові ключові слова. Якщо ж такої кампанії немає – дане виключення можна не робити.

    Створіть окремий список для виключення лише вашого бренду і додайте його до наявних або PMax кампаній. Після цієї зміни оцініть результати та трафік по власних брендових запитах – PMax замість показу пошукових оголошень за вашими брендовими запитами буде шукати нову аудиторію за конверсійними запитами для різних категорій товарів. 

  • Список з не цільовими брендами. Якщо ваші PMax кампанії вже приносять покази і трафік по запитах, що містять не цільові для вас бренди, необхідно зібрати такі бренди в окремий список і також виключити їх на рівні кожної кампанії.

Кому підійде: інтернет-магазинам, які вже зібрали статистику за покупками та постійно отримують замовлення з пошукових або торгових кампаній. Щоб працювати зі стратегією Максимум конверсій —  за останні 30 днів у вас має бути понад 30 покупок та понад 50, щоб працювати зі стратегією Максимальна цінність конверсій.

Кому не підійде: інтернет-магазинам, які лише починають запуск в Гугл Едс та не мають достатньо даних для ефективної роботи цього типу кампаній.

Рекомендації для роботи з PMax кампаніями 

  1. Дотримуйтеся рекомендацій Google стосовно текстових та візуальних обʼєктів. Ми радимо додавати їх одразу, адже з досвіду PMax кампанії, що працюють лише з фідом товарів, тобто як smart shopping, є менш рентабельними порівняно з кампанією, де ці обʼєкти додані.

  2. Не робіть дуже складну структуру груп обʼєктів. Такий поділ не дасть очікуваного результату і навпаки лише призведе до зменшення ROMI.
    Простіше = ефективніше. Кожна група обʼєктів має включати в себе одну категорію або підкатегорію товарів, наприклад Жіночий одяг > Жіночі сукні.

  3. Працюйте зі списками мінус-слів на рівні акаунту. Ще одна відносно нова функція, яку просто необхідно використовувати вже зараз. Списки мінус-слів на рівні акаунту автоматично застосовуються до пошукових, торгових та PMax кампаній.
  4. Використовуйте виключення списків брендів. Виключення списків брендів — це must-have опція, яку варто підключити під час запуску PMax кампаній.

Потрібна стратегія просування?

Торгові кампанії

Торгові кампанії (Google Shopping) — це формат рекламних кампаній у Google Ads, який дозволяє рекламодавцям просувати товари зі свого інтернет-магазину. Докладніше про торгові кампанії можна прочитати у Довідці.

Після того, як Гугл прибрав тип Розумних торгових кампаній, доступними до запуску залишились лише стандартні торгові кампанії. Принцип їх роботи не змінився, однак вони мають менше переваг порівняно з PMax:

  • доступно менше розумних стратегій: Цільовий ROAS, Максимум кліків та Призначення ставок вручну ( у PMAx — Максимум конверсій, Максимальна цінність конверсій, Цільовий ROAS або Цільова CPA)
  • завжди мають нижчий пріоритет показу порівняно з PMax.

Однак є кілька позитивних важелів впливу на результати:

  • можливість аналізувати пошукові запити на рівні груп оголошень і фактичні витрати на рівні групи
  • можливість додавати мінус-слова на рівні кампанії або групи
  • можливість запуску торгових кампаній з фідом місцевого асортименту окремо (в PMax ця опція активна автоматично при наявності фіду товарів місцевого асортименту)
  • можливість запуску лише на окремі аудиторії через опцію «Таргетинг» (в PMax прямого таргетингу немає, існують лише сигнали, які є рекомендаціями для алгоритму).

Класичні торгові кампанії є чудовим рішенням для бізнесів, які вже мають товарний фід, активний Merchant Center і запускаються «з нуля», коли даних про конверсії в рекламному акаунті ще немає. Але торгові кампанії також є ефективним інструментом й для бізнесів, які вже використовують PMax та хочуть масштабувати результати.

Володимир Томашевський
Senior PPC-спеціаліст в Promodo

Однак завжди варто враховувати, що товари, які ви показуєте в торгових кампаніях і PMax одночасно завжди матимуть пріоритет в останніх. Але ви можете використати це на власну користь – робіть різні стратегії призначення ставок в торгових та PMax кампаніях.


Наприклад, якщо в PMax використовується стратегія «Максимальна цінність конверсій» або «Максимум конверсій», торгову кампанію можна запустити зі стратегією «Максимальна кількість кліків» або «Призначення ціни за клік вручну».

Як комбінувати різні стратегії призначення ставок в торгових та PMax кампаніях

PMax кампанія зі стратегією ставок, орієнтованою на конверсії або цінність конверсій, завжди буде мати вищий пріоритет, а також враховує інші сигнали про користувача — попередні пошукові запити, дані про пристрій, контекст пошуку та інші фактори. Тому вона намагатиметься показувати лише товари, які на думку алгоритму принесуть конверсії. Водночас значна частина товарів може взагалі не отримувати трафік з багатьох причин.


В даному випадку на допомогу приходять торгові кампанії з авто-стратегією, орієнтованою на максимум кліків, або ж зі ручним призначенням ставок.
За рахунок такої структури значна частина ваших товарів отримуватиме трафік, а перетин між кампаніями вдасться скоротити.

Таргетинг на окремі аудиторії або списки ремаркетингу в торгових кампаніях

Він існує давно, але рекламодавці рідко використовують його.

Для цього ви створюєте класичну торгову кампанію, однак після створення переходите до розділу «Аудиторії, ключові слова й контент – Аудиторії», де знайдете кнопку «Додати сегменти аудиторії». Можна обрати додавання на рівні кампанії чи групи оголошень. У новому вікні обираєте тип «Націлювання» і обираєте аудиторії, які бачитимуть ваші торгові оголошення.

Як це працює: вашу торгову рекламу бачитимуть лише користувачі з обраних вами аудиторій, а всі інші користувачі, які не входять до цих аудиторій, не побачать оголошення саме з цієї кампанії або групи оголошень. Також у вас буде можливість коригувати ставки на рівні груп оголошень або товарів.

Кому і в яких випадках підійде: якщо ви хочете таргетуватись лише на аудиторії з спеціальними інтересами, або ж лише на списки ремаркетингу, щоб більше контролювати середню ціну за покупку від користувачів, які вже взаємодіяли з вашим вебсайтом. Також такий підхід дозволить вам шукати нову аудиторію за інтересами, але водночас не втрачати наявні результати.

Demand Gen

Demand Generation (Кампанії на створення попиту) — це новий тип кампаній у Google Ads, спрямований на охоплення та залучення «холодної аудиторії» та стимулювання до покупки. Оновлений формат прийшов на заміну кампаніям Discovery навесні 2023 року. 


Саме тут Гугл дійсно постарались і зробили щось нове:

  • в Demand Gen Google Ads кампаніях можливо використовувати відео YouTube Shorts (9:16)
  • зʼявились look-a-like аудиторії на основі списків ремаркетингу або покупцв (за аналогією з Meta Ads). Ви можете обрати між 2.5%, 5% та 10% подібних користувачів в межах цільового місцеположення від наявного списку.
  • кампанія стала більш орієнтована на збільшення рівня знань про бренд
  • додали можливість проводити A/B тести для креативів

Місця показу оголошень не змінились (крім нового плейсменту Shorts): стрічка рекомендацій Discover, Gmail, YouTube In-feed, YouTube In-stream. Але тепер Demand Generation стали більш схожі на рекламу в соцмережах і виглядають більш нативно. Серед доступних форматів, які можна використовувати: відеооголошення, оголошення з зображеннями, оголошення-каруселі та оголошення з товарним фідом з Merchant Center.

Показ реклами в стрічці Shorts надає нові можливості для українських рекламодавців, оскільки цей формат дуже схожий з TikTok та Instagram Reels. Завдяки показу оголошень у вказаному плейсменті можна легко досягти більш молоду аудиторію – користувачів від 18 до 25 років.


Однак й користувачі від 26 до 35 років також дуже активно користуються YouTube, тому це можливість охопити потенційних покупців та розповісти їм про власний бренд за допомогою спеціально виділеної на це кампанії.

Володимир Томашевський
Senior PPC-спеціаліст в Promodo

Які обмеження та особливості є в Demand Generation Google Ads

  • Гугл рекомендує встановлювати денний бюджет в розмірі х15 від вашої фактичної СРА. З досвіду, це може прискорити навчання кампанії, але така рекомендація не є обовʼязковою. Орієнтуйтесь на власний маркетинговий бюджет, але денний бюджет для DG варто встановити хоча б в розмірі 1-2 середніх CPA.
  • Demand Gen працює ефективніше, якщо додані всі обʼєкти оголошення. Приділіть увагу створенню зображень (до 20 на групу оголошень), відео (до 5), а також заголовків і описів. Контент має привертати увагу користувачів, тому не забудьте про заклик до дії.
  • Look-a-like аудиторії. З досвіду, для створення look-a-like аудиторій краще обирати списки покупців або лідів з вашого веб-сайту, де мінімальна кількість учасників – 1000 і більше. Мінімально Гугл вимагає наявність в такому списку хоча б 100 користувачів, але намагайтесь надати алгоритму якомога більше інформації про ваших клієнтів для більш точного створення подібних сегментів.

    Також при виборі відсотка кращим варіантом буде експериментувати – спробуйте зробити 2 аудиторії: 2.5% та 5% подібних користувачів. Протестуйте обидва варіанти протягом 2-4 тижнів та оцініть результати по СРА чи ROAS.

Кому цей тип кампаній підійде: ми рекомендуємо використовувати Demand Generation Google Ads кампанії, якщо ви вже працюєте тривалий час з пошуковими, торговими або PMax кампаніями і зібрали достатньо даних про конверсії та ваших покупців, та шукаєте можливість масштабувати результати.


Demand Gen Google Ads — це ефективний тип кампаній для інтернет-магазинів та сервісних бізнесів, чия цільова аудиторія переглядає YouTube, але потребує додаткової взаємодії з брендом для підвищення рівня довіри та готовності до покупки.

Коли не варто використовувати Demand Gen: якщо ваш рекламний бюджет обмежений, або ви лише на початковому етапі запуску кампаній в Google Ads. На даному етапі Demand Gen навряд принесуть вам швидкі результати і рентабельність. Краще сфокусуватись на пошукових, торгових або PMax кампаніях для досягнення своїх бізнес-цілей.

Читайте також наш великий матеріал про рекламні кампанії Demand Generation.

Як кампанії повʼязані між собою

Щоб візуально було більш зрозуміло, як кожен з вищевказаних типів кампаній повʼязані між собою, ми підготували ілюстрацію з короткими поясненнями.

Гугл робить ставку саме на Кампанії з максимальною ефективністю, адже вони обʼєднують в собі одразу декілька типів кампаній і мають вищі пріоритети порівняно з окремими кампаніями. Інтеграція ШІ до PMax значно спростить багато речей — створення текстів та креативів, вибір стратегії призначення ставок та оптимізації кампаній. Водночас всі інші типи кампаній залишаються актуальними, адже включають в себе дуже важливий важіль впливу — ручний контроль.

Повністю покладатись на автоматизовані стратегії призначення ставок не завжди є ефективним рішенням, тому можливість взяти контроль в свої руки — найкраще, з чого варто починати запуск кампаній в Гугл Едс.

Структура кампаній Google Ads для запуску «з нуля»

Якщо ваш інтернет-магазин знаходиться на ранній стадії запуску перших кампаній в Гугл Едс, варто розглянути нижчевказану структуру як базу для старту.

В пошукових кампаніях радимо зосередитись на ключових словах, які можуть принести вам результат вже зараз:

  • конверсійні («купити класичну чорну сукню», «замовити кросівки nike» та інші)
  • модельні («Samsung RB34C670EB1», «Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB Ocean Teal» та інші)
  • категорійні («розкладні дивани», «вишиванки для дівчат» та схожі)

Використовуйте точний або фразовий тип відповідності, щоб контролювати витрати та пошукові запити, за якими показуються ваші оголошення.

Серед стратегій ставок оптимально буде обрати Призначення ставок вручну або Максимум кліків з ручним обмеженням ціни за клік, щоб точно контролювати витрати та рекламний бюджет. Виділіть на цей тип кампаній близько 25-30% від вашого денного бюджету.

Також можливо запустити пошукову кампанію на ключові слова, повʼязані з вашим брендом або інтернет-магазином. Важливо: це актуально лише, якщо у вас вже є лояльна база покупців, які можуть шукати вас по ваших брендових запитах. Магазинам, які лише недавно на ринку, цей тип кампаній не обовʼязково запускати.

Стратегію ставок варто обрати між Призначенням ціни за клік вручну або ж Цільовий % показів. Друга стратегія підходить у випадку, якщо ваші конкуренти намагаються показувати власні оголошення вище ваших, і таких конкурентів декілька.

Бюджет – в середньому 10-15%, якщо брендового трафіку небагато. Якщо конкуренція за ваші запити зависока, а трафіку багато – варто перерозподілити або збільшити бюджет.

Торгові кампанії для інтернет-магазинів є основним типом кампаній, який приноситиме результат майже одразу після запуску. Варто виділити на нього 50% від вашого денного бюджету на старті.


На початковому етапі можна створити одну або декілька торгових кампаній в залежності від кількості товарів, які ви плануєте рекламувати.

Структуру можна побудувати по кількох принципах:

  • категорійність вебсайту (кожна група оголошень – це окрема підкатегорія товарів з веб-сайту)
  • бестселери, товари з середнім або низьким рівнем покупок (топ-товари, які за статистикою продаються найкраще в одній групі оголошень, в інших – товари, що продаються гірше)
  • сезонність (до груп оголошень увійдуть товари, які продаються лише в певний період року).

Радимо також починати з Призначення ставок вручну або Максимум кліків з обмеженням ціни за клік, щоб точно контролювати витрати і результати.

Також варто окремо запустити кампанію динамічного ремаркетингу в медійній мережі на 2 основних сегменти ваших користувачів:

  1. аудиторія, що переглядала товари, але не додали їх до кошика
  2. аудиторія, що додали товари до кошика, але не купили

Протестуйте таргетинг на вказані аудиторії за різні відрізки часу – 7, 14 або 30 днів.

Але чим меншим буде період, тим більш лояльною до покупки буде ваша аудиторія.

Орієнтуйтесь на 5-10% від вашого рекламного бюджету при запуску кампанії, але за потреби коригуйте його в більшу або меншу сторону.

Переваги такої структури кампаній:

  1. Простіше керувати рекламним кампаніями;
  2. Кампанії не витрачатимуть вдвічі більше рекламного бюджету;
  3. Торгові кампанії в поєднанні з пошуковими кампаніями забезпечують високий ROMI; 
  4. Отримати перші результати можливо в перші дні після запуску.

Оптимальна структура для інтернет-магазину з історією конверсій

Наступним кроком після запуску буде збір даних про конверсії на рівні кампаній та акаунту в цілому. Це потрібно для поступового переходу до використання PMax замість торгових кампаній.

Гугл рекомендує використовувати PMax та автоматичні розумні стратегії ставок, якщо за останні 30 днів в рекламному акаунті є більш ніж 30 конверсій. Але Гугл також рекомендує, щоб за останні 30 днів кількість конверсій на рівні окремої кампанії була не менше 30.

Чим більше конверсій ваш акаунту отримає за місяць безперебійної роботи, тим більша вірогідність, що автоматичні розумні стратегії призначення ставок швидко пройдуть перший етап навчання і будуть приносити результати одразу.

Радимо адаптувати вашу структуру кампаній з часом наступним чином:

  • Пошукові кампанії після накопичення достатньої кількості даних про конверсії перевести на Максимум конверсій (або Цільову СРА) чи Максимальну цінність конверсій (або Цільовий ROAS).
  • Performance Max впровадити замість торгових кампаній та виділяти аналогічний бюджет для них.
  • З часом за наявності вільного бюджету на тести провести тестування Demand Gen кампанії з різними форматами оголошень (каталог товарів, статичні зображення, відео-рекламою або карусель) та різними аудиторіями (списки ремаркетингу, схожі аудиторії від списків покупів, інтереси та списки зацікавлених покупців та інші).
Підпишіться
на розсилку
Дякуємо за підписку!
Упс! Щось пішло не так. Спробуйте ще раз
В закладки

Потрібна стратегія для просування бізнесу? Пишіть нам, і фахівці Promodo підготують оптимальну структуру рекламних кампаній

Захочете отримати юзабіліті-аудит і персональні рекомендації для свого інтернет-магазину — напишіть нам.

Обговоримо ваш проєкт?
Надіслати заявку
Ваше повідомлення відправлено
Наш менеджер зв‘яжеться з вами найближчим часом.
Назад
Упс! Щось пішло не так. Спробуйте ще раз
ДОЛУЧАЙСЯ ДО КОМАНДИ PROMODO ❤️
Надіслати заявку
Ваша заявка відправлена
Наші рекрутери звʼяжуться з вами найближчим часом!
Назад
Упс! Щось пішло не так. Спробуйте ще раз