НАПИСАТИ НАМ
13
.
08
.
2017

Гайд по рекламі на YouTube. Істина в деталях

Віталій Алєксандров
Team Lead of Media Marketing в Promodo
ЗМІСТ

ФОРМАТИ ВІДЕОРЕКЛАМИ НА YOUTUBE

Для початку давайте трохи розкажу про формати відеореклами в YouTube. На майданчику існує кілька форматів рекламних інтеграцій: In-Stream, Discovery і оголошення-заставки.

Формат In-Stream — це рекламний ролик, який показується у відео на YouTube та в медійній мережі Google (сайти і застосунки). За 5 секунд після початку рекламного ролика у користувача з'являється кнопка «Пропустити». Ви платите тільки в тому випадку, якщо користувач переглянув 30 секунд вашої реклами.

Формат Discovery представляє собою фрагмент вашого відео з супровідним текстом. Оголошення може показуватися в результатах пошуку YouTube, в списку «Схожі відео», на головній сторінці YouTube, у вигляді накладання на сторінці перегляду відео, а також на партнерських сайтах і застосунках, що входять до медійної мережі Google. Під час натискання на оголошення користувач переходить на ваш відеоролик або YouTube-канал. Ви платите тільки в тому випадку, якщо користувач почав перегляд рекламного ролика.

Формат Оголошення-заставки — це короткі відеооб'яви довжиною до 6 секунд, які не можна пропустити. Реклама показується тільки на мобільних пристроях, оплата за тисячу переглядів.

СТВОРЕННЯ РЕКЛАМНИХ КАМПАНІЙ

Рекомендуємо створювати окремі кампанії під кожен вид таргетингу. А вже в кожній такій кампанії створювати окрему групу під оголошення In-Stream і Discovery. Це дозволить більш гнучко вести всю рекламну кампанію. Ви зможете обмежувати щоденний бюджет кожної з них, перерозподіляти бюджети з кампаній, які працюють погано, на кампанії які працюють добре, але впираються в бюджет. А також робити зрізи з ефективності за кожним видом орієнтування.

Як результат у вас повинні бути створені 6 кампаній з кожним видом таргетингу і групами оголошень In-Stream та Discovery в кожній:

  • Інтереси охоплення
  • Інтереси аудиторії зацікавлених користувачів
  • За ключовими словами
  • По місцях розміщення
  • За темами відеороликів
  • Ремаркетнг

Весь спектр таргетингу дозволить максимально охопити вашу цільову аудиторію. Хоча різні види таргетингу працюють з різною ефективністю, жоден з них не варто ігнорувати при створенні рекламних кампаній.

СТВОРЕННЯ КАМПАНІЇ ЗА КЛЮЧОВИМИ СЛОВАМИ

1. НАЗВА КАМПАНІЇ

У назві відеокампаніі уточнюємо тип кампанії [Video] (облегшує пошук серед ваших інших кампаній в інтерфейсі AdWords або Analytics), тип орієнтування [Keywords] (Орієнтування за ключовими словами) і регіон показу вашої реклами [UKR].

2. БЮДЖЕТ І МЕТОД ПОКАЗУ

Під час старту рекламної кампанії не варто одразу вибирати прискорений метод показу, краще спочатку ставити стандартний. Ваші відеооб'яви будуть показуватися рівномірно, і система буде працювати без необхідності якомога швидше витратити щоденний бюджет. Надалі є сенс ставити прискорений метод, якщо ваші рекламні кампанії не витрачають закладений на них бюджет.

3. ПОКАЗ ОГОЛОШЕНЬ У МЕРЕЖАХ


«Пошук на YouTube» має на увазі показ реклами In-Display в пошуковій видачі сайту. Без включень опції «Відео на YouTube» сама відеореклама втрачає сенс, тому що це виключає показ на відеороликах кампаній In-Stream та In-Display. Включати перші дві опції треба обов'язково.

А ось «Партнерські відеоресури в КММ» рекомендуємо відключати під час старту рекламної кампанії. Ця опція надає більший радіус дії для ваших відеороликів за рахунок показу їх на сторонніх сайтах і в застосунках. Охоплення збільшується істотно, але якість трафіку зазвичай низька. Включати цю опцію можна в подальшому, але не на старті рекламних кампаній.

4. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ І МОВА

Тут все доволі зрозуміло, вибираєте потрібний вам регіон показу і мову.

5. ПРИСТРОЇ ТА ОПЕРАЦІЙНІ СИСТЕМИ

Ви можете задати коригування на конкретні операційні системи, мобільні пристрої, а також на операторів мобільного зв'язку та WiFi. Чим корисна ця опція?

Наприклад, якщо ви рекламуєте магазин аксесуарів для мобільних телефонів Apple, то має сенс задати коригування на користувачів саме з на володарів цієї марки телефонів. Проте варто пам'ятати, що коли ви задаєте коригування за пристроями чи операторами, то це автоматично виключає показ реклами на десктопах і планшетах.


6. РОЗКЛАД ПОКАЗІВ

Планування показу оголошень — це вибір певного часу доби для показу вашої рекламної кампанії. Варто застосовувати цю опцію в тому випадку, коли ви маєте чітке уявлення про свою цільову аудиторію. Наприклад, якщо це студенти, то доцільно встановити показ в робочі дні ввечері, після закінчення занять.

7. ОБМЕЖЕННЯ ЧАСТОТИ ПОКАЗІВ

Задаємо кількість показів реклами одному користувачу. Якщо немає особливих вимог, ми встановлюємо 6 показів в місяць. Не багато і не мало.


8. ВИКЛЮЧЕНИЙ КОНТЕНТ

Обов'язково необхідно виключити певні види контенту. Натискаючи на кнопку «Змінити», з'являється наступне вікно:

Вибираємо той тип контенту відеороликів, на якому ви не хочете показувати рекламу. Не варто відразу сильно урізати контент, оскільки це значно скоротить охоплення. Має сенс обмежити показ, спираючись на вподобання вашої цільової аудиторії. Подумайте, на яких типах відеороликів ваша реклама була б недоречною. Якщо особливих переваг немає, то досить встановити «за замовчуванням».

9. НАЛАШТУВАННЯ ГРУП ОГОЛОШЕНЬ

З огляду на пропоновану нами структуру облікового запису, в кожній окремій кампанії у вас буде по дві групи. Група In-Stream і Discovery. Вводимо назву групи оголошень, а в форму «Ваше відео YouTube» вставляємо посилання на рекламний ролик.

Якщо обираєте варіант In-Stream, окрім відображуваного і кінцевого URL ви можете також вказати банер.



Цей банер буде відображатися праворуч від самого відео. Якщо ви не вкажете банер, то буде використано автоматичне зображення на основі відео з вашого каналу.

Якщо ви вибрали варіант оголошення Discovery, то необхідно вказати заголовок і два рядки опису, а також вибрати із запропонованих зображень іконку відео.

10. ЦІНА ЗА ПЕРЕГЛЯД

Спочатку правильно встановити ціну за перегляд вищою за ту, яку рекомендує сам Google. Це необхідно для того, щоб «розігнати» рекламну кампанію. А вже в процесі її роботи потрібно  поступово знижувати ставку.

НАЛАШТУВАННЯ ТАРГЕТИНГА

ДЕМОГРАФІЧНІ ДАНІ

Вказуємо параметри вашої цільової аудиторії. Важливий момент: якщо ви виключаєте будь-яку стать або певний вік, то не варто прибирати галочку з «Невідомо». Прибравши її, ви істотно скоротите охоплення — є величезна кількість користувачів, яких система ще не призначила в жодну з наданих демографічних груп. Орієнтування по сімейному доходу більш-менш коректно працює тільки в США.

ІНТЕРЕСИ І КЛЮЧОВІ СЛОВА

Якщо ми створюємо кампанію за ключовими словами, то не чіпаємо графу інтереси, а лише додаємо ключові слова. Надалі, коли ви будете створювати кампанії за інтересами, необхідно розмежовувати два види інтересів. Аудиторію за інтересами та аудиторію зацікавлених користувачів. Незважаючи на схожість, на практиці вони дають різну ефективність.

МІСЦЯ РОЗМІЩЕННЯ

Для цього таргетингу варто самому додати саме ті відеоканали або конкретні відео, на яких ви хочете показувати вашу відеорекламу. Наприклад, якщо ви рекламуєте турагентство, варто вказати відеоканали різних тревел-блогерів і програм про подорожі.

КЛЮЧОВІ СЛОВА

Ключові слова підбираються за схожим принципом, що і для пошукових кампаній. Крім цього, потрібно подумати над ключовими словами, за якими можуть шукати ваш товар/послугу на самому YouTube. Припустимо, ви рекламуєте мультиварки. Ваші потенційні клієнти можуть цікавитися тим, як ця мультиварка виглядає, будуть шукати огляди і відео з думками покупців. Тож варто додавати ключові слова з фразами «огляд», «думка», «розпакування» тощо. Ключові слова додаються в широкому співвідношенні.

РЕМАРКЕТИНГ

Аудиторію ремаркетингу можна взяти з загального списку ремаркетингу в AdWords. Наприклад, на тих користувачів, які вже відвідували сайт. Після того, як ви заповнили всі необхідні форми, система запропонує зв'язати акаунт YouTube і AdWords.


Рекомендуємо одразу пов'язувати акаунти. Це дозволить вам змінювати оверлеї із закликом до дії в ваших відеороликах. Зробити це можна, вибравши в групі оголошень «Відео» і натиснути на «Змінити заклик до дії».

СКРИПТИ

Під час запуску кампаній в YouTube рекламодавці стикаються з тим, що їх оголошення показуються на дитячих відео, мультфільмах тощо. Це найчастіше відбувається через низькі ставки. Такі відео для вас, напевно, є нецільовими, і їх необхідно додавати в місця виключення для всього облікового запису. Вам доведеться робити це постійно, тож краще відразу підключити скрипт для виключення дитячих майданчиків.

Скрипт додає відео, що містять певні слова в назві або тегах, до списку виключених місць розміщення на рівні облікового запису.

АНАЛІТИКА

Важливо розуміти, скільки людей охопили ваші рекламні кампанії. Охоплення для кожної кампанії можна подивитися, додавши стовпчик «унікальні файли cookie». Але варто враховувати, що під час підсумовування охоплення кожної кампанії ви будете отримувати не зовсім достовірні дані через перетин аудиторій. Тобто, одна людина потрапила під один таргетинг в одній кампанії, а на наступний день —під таргетинг для іншої кампанії.

ВИСНОВКИ

Найчастіше рекламодавці скептично ставляться до відеореклами, аргументуючи це тим, що вона не приносить прямих конверсій. Це так, ефект від цього інструменту можна спостерігати тільки через деякий час, а сам механізм відеореклами більше спрямований на збільшення впізнаваності бренду, ніж на продажу.

В закладки

Поділись своїм завданням з командою Promodo. Давай вирішимо його разом!

Захочете отримати юзабіліті-аудит і персональні рекомендації для свого інтернет-магазину — напишіть нам.

Обговоримо ваш проєкт?
Надіслати заявку
Ваше повідомлення відправлено
Наш менеджер зв‘яжеться з вами найближчим часом.
Назад
Упс! Щось пішло не так. Спробуйте ще раз
ДОЛУЧАЙСЯ ДО
КОМАНДИ PROMODO ❤️
Надіслати заявку
Ваше повідомлення відправлено
Наш менеджер зв‘яжеться з вами найближчим часом.
Назад
Упс! Щось пішло не так. Спробуйте ще раз